ua en ru

Україна просить контактну групу розслідувати обстріл бойовиків на Донбасі

Україна просить контактну групу розслідувати обстріл бойовиків на Донбасі Фото: ситуація в зоні АТО

СЦКК незадоволений збільшенням кількості порушень бойовиками режиму тиші

Українська сторона Спільного центру з контролю і координації (СЦКК) пропонує тристоронній контактної групи розслідувати поновлені обстріл бойовиків на Донбасі. Про це йдеться у заяві керівника української сторони СЦКК генерал-майора Бориса Кременецького, опублікованого на сайті Міністерства оборони України.

"Зараз українською стороною СЦКК готуються відповідні пропозиції щодо можливого розгляду і ретельного розслідування зазначеного питання в рамках Тристороннього контактної групи", - йдеться в заяві.

У заяві підкреслюється, що протягом останнього часу збільшилася кількість провокаційних обстрілу позицій сила АТО з боку бойовиків.

"Зокрема, за минулу добу ситуація на лінії розмежування зазнала певної напруги. Особливо загострилася ситуація в районі Донецького аеропорту і населеного пункту Піски", - повідомив Кременецький.

Він повідомив, що нічні обстріли вдалося зупинити тільки 03.30 ночі, після наполегливого звернення керівника української сторони СЦКК до керівника представництва РФ в СЦКК з вимогою застосувати "традиційну" вплив на бойовиків про припинення вогню.

У той же час, про обстріл була поінформована і місія ОБСЄ.

"На думку української сторони СЦКК, обстріли позицій ВС України в період відведення озброєння спрямовані на цинічний зрив Мінських домовленостей і свідчать про небажання НЗФ ОРДО і їх спонсорів виконувати взяті зобов'язання", - підкреслюється в заяві.

Нагадаємо, як повідомляв штаб АТО, ніч на 25 жовтня в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) пройшла напружено, бойовики обстріляли українські позиції в районі Пісок Донецької області.