ua en ru

Україна прокачає для Білорусї в 2011 р. по нафтопроводу Одеса-Броди більше 4 млн т нафти, - В.Семашко

У рамках підписаного Україною та Республікою Білорусь плану розвитку двостороннього торговельно-економічного співробітництва на 2011 р. у наступному році передбачається перекачування більше 4 млн т нафти по нафтопроводу Одеса-Броди. Про це на сьогоднішній зустрічі в.о. першого заступника голови Ради міністрів Білорусі Володимира Семашка і першого віце-прем'єр-міністра - міністра економічного розвитку і торгівлі України Андрія Клюєва заявив В.Семашко, передає кореспондент РБК-Україна.
"Ми маємо намір серйозно використовувати нафтопровід Одеса-Броди. У наступному році ми вам гарантуємо, що прокачаємо як мінімум 4 млн т нафти. І це благо буде і для Білорусі, тому що вона буде стояти не на одній нозі ... і це благо для України, бо нарешті Одеса-Броди запрацює в тому напрямі, в якому він з самого початку задумувався і проектувався ... і ваші 2 заводи НПЗ будуть отримувати нафту з іншого джерела - азербайджанського", - відзначив В.Семашко.
За його словами цей намір співпраці є серйозним і довгостроковим.
У свою чергу А.Клюєв підкреслив, що на сьогодні Україні переробляє 2,5-3 танкера венесуельської нафти по 80 тис. т. "Тобто це в межах 250 тис. т. Кожен місяць ми прокачуємо через територію України на територію Білорусі. Ці поставки не припинялися. Вони йдуть постійно. І я думаю, що в найближчі місяці буде збільшення цього обсягу, про що зараз говорив Володимир Ілліч (Семашко) ", - зазначив А.Клюєв.
"Реально ми можемо 4 млн т нафти перевалити, ми і більше можемо. Залізниця та наші нафтопроводи готові до такої роботи, порт-перевалка теж, і тому тут я не бачу ніяких проблем", - заявив А.Клюєв.
Крім того, він зазначив, що тариф з постачання нафти буде остаточно сформований завтра 28 грудня. "І я завтра вже зможу вам дати точно інформацію, скільки це буде", - пообіцяв А.Клюєв.