ua en ru

Україна продовжить співпрацю з Канадою у підготовці поліції та Нацгвардії

Україна продовжить співпрацю з Канадою у підготовці поліції та Нацгвардії Фото: Арсен Аваков (mvs.gov.ua)

Аваков провів зустріч з міністром закордонних справ Канади Христею Фріланд

Україна продовжить співпрацю з Канадою у підготовці поліції та Національної гвардії. Про це заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков під час зустрічі з міністром закордонних справ Канади Христею Фріланд, повідомляє прес-служба МВС.

"Канада ‑ вірний друг України. Раді вітати в Києві міністра закордонних справ Канади Христю Фріланд. Ми продовжуватимемо проекти зі співробітництва в підготовці поліцейських сил та Нацгвардії. Важливо, що і відвертий політичний діалог також триває", - заявив Аваков.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна і Канада скоординували дії в питанні розміщення миротворців Організації об'єднаних націй (ООН) на Донбасі. Це питання обговорювалося в ході зустрічі президента України Петра Порошенко з міністром закордонних справ Канади Христею Фріланд.

Крім того, Україна і Канада обговорили небезпечний розвиток ситуації на Донбасі, спровокований порушенням режиму припинення вогню проросійськими бойовиками, включаючи випадки обстрілів цивільних об'єктів. Окрему увагу було приділено намірам Росії підірвати імплементацію мінських домовленостей, зокрема, шляхом виходу з СЦКК.