ua en ru

Україна продовжує постачати електроенергію на окупований Донбас, - Черниш

Україна продовжує постачати електроенергію на окупований Донбас, - Черниш Фото: Вадим Черниш

Черниш повідомив, що цю електроенергію споживає не тільки населення, але і підприємства

Україна продовжує постачати електроенергію на окупований Донбас. Про це заявив міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш, повідомляє "Громадське радіо".

Так, відповідаючи на питання про те, чи продовжує Україна постачати електроенергію на непідконтрольні території, Черниш відповів ствердно.

"Так, продовжує. І в Донецьку, і в Луганську області. У Луганській області знову ситуація складна. Технічно Луганська ТЕС, яка практично розташована на лінії зіткнення, постачає електроенергію на непідконтрольну територію. Однак вугілля для цієї ж станції завозиться з непідконтрольних територій. Таким чином ми приречені на те, щоб йшов обмін", - заявив він.

Крім того, Черниш повідомив, що цю електроенергію споживає не тільки населення, а також підприємства, зареєстровані відповідно до законодавства України та такы, що платять податки.

"Багато підприємств перереєстровані на підконтрольній території і є платниками податків тут, плюс - здійснюють постачання товарів на експорт з українськими сертифікатами походження, і досі ці люди числяться і працюють там, це сотні тисяч людей", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука пропонує визначити юридичний статус незаконно утримуваних на підконтрольних територіях осіб.