ua en ru

Україна закликала ООН протистояти російській пропаганді

Україна закликала ООН протистояти російській пропаганді Фото: ООН (un.org)

Гібридна війна РФ проти України є загрозою для цінностей ООН, заявив дипломат Олег Ніколенко

Україна закликала Організацію об'єднаних націй (ООН) реагувати на російську пропаганду. З такою заявою виступив перший секретар постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко, передає "Укрінформ".

"Ми глибоко стурбовані масштабною кампанією пропаганди та підбурювання ненависті до України й українців, що здійснюється російськими державними ЗМІ та громадськими діячами. Це відіграло важливу роль у розпалюванні агресії Росії проти України та конфлікту на Донбасі", - сказав Ніколенко.

Він заявив, що російська влада суттєво обмежила простір для незалежних ЗМІ, посилила контроль над державними медіа, перетворивши їх на інструменти державної пропаганди.

"Така гібридна війна проти України із залученням підконтрольних державі російських ЗМІ, є прямою загрозою для цінностей ООН. Комітет та інші органи ООН повинні оперативно реагувати на подібні спроби фальсифікації новин та використання їх в якості інструменту поглиблення регіональних конфліктів", - зазначив Ніколенко.

Перший секретар постійного представництва України при ООН закликав міжнародне співтовариство подвоїти зусилля для реагування на загрозу російській пропаганді.

Нагадаємо, 16 жовтня Україна увійшла до складу Ради ООН з прав людини на 2018-2020 роки.