ua en ru

Україна закликала міжнародних партнерів посилити тиск на РФ по звільненню заручників

Україна закликала міжнародних партнерів посилити тиск на РФ по звільненню заручників Фото: засідання Генасамблеї ООН в Нью-Йорку (facebook.com/iryna.gerashchenko)

Петро Порошенко і вся українська делегація звернулася до партнерів з проханням посилити тиск на Кремль

Україна в черговий раз закликала європейських та американських партнерів посилити тиск на Росію в питанні звільнення заручників. Про це Facebook повідомила перший заступник голови Верховної ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко, яка знаходиться в Нью-Йорку на 73-й сесії Генасамблеї ООН.

На полях Генасамблеї президент України Петро Порошенко і вся українська делегація звернулася до своїм європейським і американським партнерам з проханням посилити тиск на Кремль у питанні звільнення заручників.

"Особливу стурбованість викликає здоров'я українських політв'язнів, Олега Сенцова, Володимира Балуха, які голодують довгі місяці", - зазначила перший віце-прем'єр.

За її словами, партнери України на зустрічах піднімали питання пролонгації закону про особливості місцевого самоврядування в ОРДЛО. Геращенко зазначила, що ніякі особливості самоврядування на Донбасі не можливі без деокупації, виведення військ, роззброєння, закриття кордону.

Також вона повідомила, що у вівторок у Порошенка був ряд важливих неформальних бесід під час офіційних заходів, у тому числі і з американськими і європейськими високопосадовцями.

Нагадаємо, під час 73-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН президент України Петро Порошенко провів зустріч зі спеціальним представником США по Україні Куртом Волкером.

Нагадаємо, під час 73-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН президент України Петро Порошенко провів зустріч зі спеціальним представником США по Україні Куртом Волкером.