ua en ru

Україна закликала IMO не визнавати дії Росії в акваторіях Криму

Україна закликала IMO не визнавати дії Росії в акваторіях Криму Фото: прапори країн-членів ІМО (flickr.com imo-un)

Країни ЄС, Грузія, Канада, Норвегія і США закликали продовжувати не визнавати анексію Криму

Україна закликала країни-члени Міжнародної морської організації (IMO) не визнавати незаконні дії Російської Федерації в акваторіях Чорного моря, що прилягають до півострову Крим, який є невід'ємною частиною України. Про це повідомляє прес-служба посольства України у Великобританії.

Як повідомляється, в ході 105 сесії Юридичного комітету IMO, Україна представила документ, в якому заявила про те, що Росія продовжує порушувати міжнародне право, перебираючи повноваження з питань міжнародного судноплавства у морських районах, прилеглих до півострова Крим. Такі дії створюють небезпеку судноплавства в Чорному морі.

У зв'язку з цим, Україна закликає держави-члени організації не визнавати претензії РФ щодо права імплементації конвенцій ІМО на тимчасово окупованій території України.

За результатами обговорення країни ЄС, Грузія, Канада, Норвегія і США засудили незаконну анексію Криму Російською Федерацією і в черговий раз закликали держави-члени ІМО продовжувати політику невизнання анексії Автономної Республіки Крим і Севастополь.

Нагадаємо, сьогодні на своєму засіданні Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) ухвалила резолюцію, якою визнала окупацію Російською Федерацією непідконтрольних Україні територій Донбасу.