ua en ru

Європарламент закріпив право України претендувати на повноправне членство в ЄС, - Волошин

Україна вітає резолюцію Європарламенту. Про це на брифінгу заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин, передає кореспондент РБК-Україна.

"Україна вітає, що Європа закріпила право України апелювати до 49 статті договору про ЄС, тобто претендувати на повноправне членство в ЄС. Євросоюз визнав таке право України в рамках угоди про асоціацію, яка буде мати велике значення. Ця угода буде сприяти демократичному розвитку нашої держави ", - заявив Волошин.
За словами Волошина сьогодні продовжуються "не прості перемовини з Європою з цього питання, ми сподіваємося, що побажання Європарламенту будуть враховані європейськими колегами які безпосереднього ведуть переговори. Для нас підтримка європарламентарів надзвичайно важлива. І ми розраховуємо на неї. На сьогоднішній день включення відповідного пункту до угоди про асоціацію дуже важливе. Питання про європейську перспективу України залишається відкритою і ми будемо надалі наполягати, щоб ця угода мала відповідний пункт з посилання на 49 статтю", - сказав Волошин.