ua en ru

Україна вітає намір ОБСЄ посилити технічний потенціал місії на Донбасі

Україна вітає намір ОБСЄ посилити технічний потенціал місії на Донбасі Фото: Віктор Муженко на зустрічі з Ертурулем Апаканом

На цьому наголосив Віктор Муженко на зустрічі з главою СММ ОБСЄ в Україні

Українська сторона вітає та підтримує намір Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні надати у розпорядження своїх спостерігачів додаткові технічні спроможності, які дозволять їм організувати цілодобове спостереження з початку 2017 року. Про це повідомляє прес-служба Збройних сил України.

"Ми підтримуємо наміри СММ ОБСЄ щодо надання своїм спостерігачам додаткового обладнання та розгортання передових спостережних постів на окупованих територіях Донбасу", - зазначив начальник Генерального штабу - головнокомандувач ЗСУ Віктор Муженко на зустрічі з головою спецмісії ОБСЄ в Україні Ертурулем Апаканом.

Зазначено, що під час зустрічі сторони обговорили проблемні питання щодо оптимізації та підвищення ефективності роботи місії ОБСЄ у спостереженні за ситуацією в районі проведення АТО та дотриманням режиму припинення вогню.

Нагадаємо, раніше глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що РФ згодна на озброєння спостерігачів ОБСЄ, які працюють на лінії зіткнення на Донбасі, стрілецькою зброєю.