ua en ru

Україна долучиться до розвитку Транскаспійського транспортного маршруту, - Гройсман

Україна долучиться до розвитку Транскаспійського транспортного маршруту, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман

Гройсман доручив Кістіону пропрацювати дорожню карту спільної роботи

Україна долучиться до розвитку Транскаспійського міжнародного транспортного маршруту. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман за результатами зустрічі з главами залізниць Азербайджану, Грузії, Казахстану й Киргизстану.

"Зустрівся з главами залізниць Азербайджану, Грузії, Казахстану й Киргизстану. У ході зустрічі партнери запропонували нам долучитися до розвитку Транскаспійського міжнародного транспортного маршруту і створити спільне підприємство, яке дозволило б реалізувати принцип "єдиного вікна" при обробці вантажів, які йдуть цим маршрутом. Мова йде про мільярди доларів", - йдеться у повідомленні.

Гройсман також повідомив, що дав доручення віце-прем’єр-міністру Володимиру Кістіону пропрацювати дорожню карту спільної роботи і вийти на конкретні рішення.

Зустрівся з главами залізниць Азербайджану, Грузії, Казахстану й Киргизстану. У ході зустрічі партнери запропонували нам...

Опубліковано Volodymyr Groysman 11 квітня 2017 р.

Транскаспійський транспортний маршрут покликаний забезпечити транспортний зв'язок між Китаєм і Європою в обхід Росії - через Казахстан, Азербайджан, Грузію і Туреччину.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Укрзалізниця" стала повноправним членом Транскаспійського транспортного маршруту.