ua en ru

Україна приєднається до Міжнародної хартії відкритих даних у жовтні

Україна приєднається до Міжнародної хартії відкритих даних у жовтні Фото: україна в жовтні приєднається до Міжнародної хартії відкритих даних

Планується, що це відбудеться під час Міжнародної конференції відкритих даних, яка відбудеться в Мадриді

6-7 жовтня Україна зможе приєднатися до Міжнародної хартії відкритих даних на щорічній міжнародній конференції щодо відкритих даних у Мадриді. Про це повідомляє прес-служба Мінрегіонбуду.

Згідно з повідомленням, сьогодні уряд прийняв розпорядження "Деякі питання приєднання до Міжнародної хартії відкритих даних", який дозволить Україні зробити процес управління державою більш відкритим і прозорим, у відповідності з світовими практиками.

На думку міністерства, розпорядники відкритих даних в Україні повинні забезпечувати їх розміщення та оновлення у відповідності з кращими світовими практиками. Крім того, приєднання до Хартії підвищить позиції України у світових рейтингах Global Open Data Index і Open Data Barometer.

Довідка:

Розробка зазначеної Хартії була ініційована представниками урядів Канади, Мексики, Великобританії, впливових міжнародних організацій до травня 2015 року під час міжнародної конференції з питань відкритих даних в Канаді. Міжнародну хартію відкритих даних був представлений під час Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй, і, згодом, під час саміту G20 в Туреччині (листопад 2015) і COP21 у Франції (грудень 2015).

На сьогодні понад 17 урядів прийняли Міжнародну Хартію відкритих даних, серед яких уряди Великобританії, Канади, Франції, Італії, Мексики, Південної Кореї та ін

Нагадаємо, в рамках Kyiv Smart City в столиці реалізують п'ять інфраструктурних проектів.