ua en ru

Україна приєднається до Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії

Україна приєднається до Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії Фото: Порошенко підписав указ про приєднання України до IRENA

Президент доручив голові Держагентства з енергоефективності та енергозбереження подати заявку на членство України в IRENA

Президент України Петро Порошенко підписав указ про приєднання країни до регламенту міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії (IRENA). Про це йдеться у відповідному указі №200/2016.

"Визнати за доцільне приєднання України до Статуту Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії (IRENA)", - йдеться в указі.

Президент доручив голові Держагентства з енергоефективності та енергозбереження Сергію Савчуку забезпечити подання заявки про членство в даному агентстві.


Крім того, цим же указом Порошенко доручив Кабінету міністрів України передбачити сплату членських внесків країни до бюджету IRENA в межах бюджетних призначень, передбачених Держагентство з енергоефективності та енергозбереження.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України ініціював приєднання України до статуту Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії (IRENA). Відповідний проект розпорядження, розроблений Держенергоефективності, був прийнятий на засіданні уряду сьогодні, 20 січня 2016 року.