ua en ru

Україна приєдналася до угоди бойової тактичної групи ЄС

Україна приєдналася до угоди бойової тактичної групи ЄС Фото: підписання угоди між міністерствами оборони Польщі, Словаччини, Угорщини та Чехії

Українські бійці продовжать нести бойове чергування у складі бойової тактичної групи з військовими з Польщі, Чехії, Словаччини та Угорщини

Міністерство оборони України приєдналося до Технічної угоди між міністерствами оборони Польщі, Словаччини, Угорщини та Чехії щодо співпраці в рамках Бойової тактичної групи Європейського Союзу, сформованої країнами Вишеградської четвірки (БТГ ЄС В4). Про це повідомляє прес-служба місії України в ЄС в Facebook.

Технічному угоди було підписано вчора, 6 червня, від імені міністрів оборони відповідних держав в штаб-квартирі НАТО в Брюсселі.


"Підписанням Ноти було завершено нормативно-правове врегулювання досягнутих домовленостей, загальних зобов'язань, принципів і процедур, згідно з яким сили і засоби Збройних Сил України певним складом беруть участь в оперативному чергуванні БТГ ЄС В4", - йдеться в повідомленні.

В місії України в ЄС уточнили, що участь в оперативному чергуванні БТГ ЄС дає можливість Збройним Силам України розвивати оперативні здібності, набувати кращих військових стандартів і підтримувати сумісність з арміями держав-членів ЄС в контексті спільної діяльності з врегулювання криз.

"Україна має намір надалі розвивати плідну співпрацю з Європейським Союзом в сфері політики безпеки оборони, зокрема шляхом залучення до формування БТГ ЄС майбутньому", - наголошується в повідомленні

Нагадаємо, на початку травня глава українського МЗС Павло Клімкін повідомив, "Вишеградська четвірка" буде взаємодіяти з країнами, які мають угоду від асоціації з ЄС, спецформате.