ua en ru

Україна приєдналась до конвенції Ради Європи про боротьбу з домашнім насильством

Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко 7 листопада підписав конвенцію Ради Європи про попередження та боротьбу з насильством щодо жінок та домашнім насильством. Про це повідомляє прес-служба МЗС України.
Конвенція є новим правовим інструментом РЄ, відкритим для підписання 11 травня 2011 року в рамках 121-го міністерського засідання комітету міністрів РЄ у Стамбулі.
Ця конвенція створює всеохоплюючі правові рамки захисту жінок від усіх форм насильства та спрямована на попередження та ліквідацію цього явища, а також передбачає міжнародний механізм моніторингу імплементації її положень на національному рівні. Україна стала 17 державою, яка приєдналась до цього міжнародно-правового інструменту. Приєднання до конвенції сприятиме здійсненню відповідних заходів з ліквідації насильства щодо жінок та домашнього насильства шляхом подальшого застосування положень конвенції на національному рівні.
Також цього дня Костянтин Грищенко України підписав протокол №3 до Європейської рамкової конвенції про транскордонне співробітництво між територіальними общинами або властями стосовно об'єднань єврорегіонального співробітництва.
Цей документ у галузі розбудови єврорегіонального співробітництва визначає юридичний статус та врегульовує питання заснування та функціонування об'єднань єврорегіонального співробітництва, до складу яких входять місцеві влади та державні органи влади.