ua en ru

Україна візьме участь в розвитку інфраструктурних проектів у Кенії

Україна візьме участь в розвитку інфраструктурних проектів у Кенії, повідомляє прес-служба посольства України в Кенії. Посол України в Республіці Кенія та Об'єднаній Республіці Танзанія Володимир Бутяга зустрівся 26 липня 2011 року з постійним секретарем міністра транспорту Республіки Кенія Сірусом Нжиру.

У ході зустрічі були обговорені перспективи розвитку відносин у транспортній сфері, зокрема можливості залучення українських компаній до реалізації інфраструктурних проектів як у столиці Кенії м. Найробі, так і щодо масштабних міжнародних транспортних коридорів у Східній Африці, зокрема залізничних магістралей Момбаса - Найробі - Уганда та Ламу (Кенія) - Джуба (Південний Судан) - Ефіопія.
Нжиру підтвердив, що Кенія потребує і зацікавлена в придбанні залізничних вагонів різних модифікацій, контейнерів, тракторів, автомобільних та портових кранів, важкої автомобільної техніки, міських автобусів підвищеної місткості та іншій продукції за конкурентними цінами.
З цією метою кенійська сторона готова до переговорів з представниками ВАТ "Крюковський вагонобудівний завод", Холдингової компанії "АвтоКрАЗ", ДП ВО "Південний машинобудівельний завод ім. А.М.Макарова", ОАО "Вадан Ярдс Океан" (м. Миколаїв), ДП "Суднобудівельний завод ім. 61 Комунара" (м. Миколаїв), ОАО "Дніпропетровський трубний завод".
У ході бесіди також йшлося про можливу підготовку кенійських фахівців в українських вищих навчальних закладах морських спеціальностей. Зокрема у Одеському мореплавному коледжі технічного флоту та Херсонському морському коледжі.
Також сторони домовились провести українсько-кенійський бізнес-форум у другій половині жовтня ц.р. у Найробі.