ua en ru

Україна візьме активну участь у формуванні "глобального порядку денного демократії", – К.Грищенко

Україна візьме активну участь у формуванні "глобального порядку денного демократії" і послідовно зміцнюватиме демократичні свободи та цінності у внутрішньополітичному житті та активно долучатиметься до обговорення світових проблем демократії і пошуку відповідей на сучасні виклики демократичній моделі розвитку. Про це заявив міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко на початку візиту до Кракова (Польща), де він сьогодні візьме участь у 10-й, ювілейній зустрічі керівників зовнішньополітичних відомств "Спільноти демократій", повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.
Цей форум був заснований у 2000 р. з ініціативи тодішнього державного секретаря США Мадлен Олбрайт як ключова світова площадка для обговорення таких тем, як права людини, громадянські свободи, демократичні цінності. Цьогорічна зустріч присвячена обговоренню нових загроз для сталості демократичних цінностей, оцінці ситуації з громадянськими свободами та правами людини в таких країнах, як Північна Корея, Зімбабве, М'янма.
У Кракові К.Грищенко виступить в рамках основного заходу - пленарного засідання високого рівня - в якому також візьмуть участь державний секретар США Хілларі Клінтон, міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, інші керівники зовнішньополітичних відомств з більш ніж 50 країн світу. У своєму виступі глава українського МЗС зосередиться на оцінці Україною сучасних тенденцій в еволюції демократичної моделі суспільного устрою, на внеску нашої країни в зміцнення цінностей, що поділяють всі передові учасники міжнародної спільноти.
Нагадаємо, що з української сторони буде також присутня лідер БЮТ Юлія Тимошенко, Григорій Немиря та Борис Тарасюк.