ua en ru

Україна може застосувати дозвільний принцип на ввезення друкованої продукції з РФ

Україна може застосувати дозвільний принцип на ввезення друкованої продукції з РФ Фото: В'ячеслав Кириленко

За словами Кириленка, такий принцип більш дієвий

На ввезення друкованої продукції з Російської Федерації (РФ) запропоновано застосувати дозвільний принцип. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко під час наради щодо обмеження доступу російських книг антиукраїнського змісту, йдеться в повідомленні прес-служби Кабміну.

На нараді розглянули напрацьовані проекти актів щодо запровадження механізму обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту.


"Запропоновано дозвільний принцип - більш дієвий, ніж повна заборона книжкової продукції з країни-агресора. Книжковий ринок треба захистити від книг, що містять путінську пропаганду. У той час, коли на сході України йде війна, такий крок виправданий", - заявив Кириленко.

Так, за даними Української асоціації видавців і книгорозповсюджувачів, переважна більшість членів асоціації підтримають впровадження дозвільного принципу на книги з країни-агресора.

Нагадаємо, раніше Кириленко повідомляв, що процес завезення та продажу в Україні російських книг залишається неконтрольованим. Зараз їх частка на ринку складає більше 70%.