ua en ru

Україна припинила співробітництво з РФ у сфері технічного захисту інформації

Україна припинила співробітництво з РФ у сфері технічного захисту інформації Фото: голова Кабміну Арсеній Яценюк

Про це свідчить відповідна постанова

Кабінет міністрів України припинив співробітництво у сфері технічного захисту інформації з Російською Федерацією. Про це свідчить відповідна постанова №255 від 30 березня 2016 року, опублікована на сайті Кабміну.

"Для захисту національних інтересів, збереження незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України Уряд ухвалив постанову щодо припинення співробітництва у сфері технічного захисту інформації. В умовах агресії Росії проти України співробітництво між спецслужбами стає неможливим та не відповідає об'єктивним обставинам і національним інтересам України", - сказано в повідомленні прес-служби уряду.


Зазначається, що постанову розроблено відповідно до Конституції України, законів "Про міжнародні договори України", "Про денонсацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації про взаємну охорону секретної інформації" та інших актів уряду.

Кабмін доручив Міністерству закордонних справ в установленому порядку поінформувати уряд РФ про припинення дії вище зазначеної угоди.

Нагадаємо, комітет Верховної Ради України підтримав проект постанови про розрив дипломатичних відносин з Російською Федерацією.