ua en ru

Україна представила Petrobras свої пропозиції з розвідки та видобутку нафти і газу в Чорному морі

Відбулася зустріч української делегації Державної служби геологи та надр України з керівниками компанії Petrobras в головному офісі цієї компанії в Ріо-де-Жанейро. Українська сторона представила свої пропозиції в напрямку розвідки та видобутку нафти і газу в Чорному морі за участю Petrobras. Про це повідомляє прес-служба НАК "Надра Україна".

"Ця зустріч стала новим кроком практичного українсько-бразильського співробітництва в нафтогазовій сфері", - йдеться в повідомленні компанії.

Також 19-22 березня 2012 р. делегація Державної служби геології та надр України взяла участь у конференції Rio Gas Strategic Forum, організованою відомою британською компанією CWC Group у Ріо-де-Жанейро. Форум був присвячений питанням газового ринку Бразилії та Латинської Америки, а також участі Бразилії в міжнародних нафтогазових проектах.

Нагадаємо, на початку лютого 2012 р. міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко заявив, що Україна продовжує переговори з бразильською нафтовою компанією Petrobras щодо розробки чорноморського шельфу. Бойко тоді підкреслив: "Думаю, ми вийдемо на конкретні домовленості не відразу, оскільки нам потрібні домовленості, і ми повинні деталізувати запропоновані показники. Але це буде, і ми в процесі переговорів".