ua en ru

Україна надала міжнародним експертам всі записи переговорів українських диспетчерів з екіпажем Boeing

Через тиждень після аварії літака MH17 Boeing-777 на Донбасі Україна надала міжнародним експертам всі записи переговорів українських диспетчерів з екіпажем літака.

Через тиждень після аварії літака MH17 Boeing-777 на Донбасі Україна надала міжнародним експертам всі записи переговорів українських диспетчерів з екіпажем літака. Про це заявив постійний представник України при ООН Юрій Сергєєв, виступаючи на засіданні Ради безпеки ООН з розслідування причин падіння літака Boeing-777 "Малазійських авіаліній" на Донбасі.

"Через тижні після авіакатастрофи міжнародна група отримала записи переговорів київського і дніпропетровського центрів спостереження за польотами і інший матеріал", - заявив Сергєєв.

Також за його словами, за додатковою прохання Нідерландів в серпні Україна надала запис переговорів диспетчерів і екіпажу MH17.

"Україна зацікавлена в проведенні розслідування,але незаконні збройні формування підривають хід розслідування ", - заявив Сергєєв.

Він зазначив, що незважаючи на мінську угоду про режим припинення вогню, українська сторона щодня реєструє порушення цієї угоди: "480 раз было нарушено, 138 было ранено, более 100 украинских военных убиты".

Він підкреслив, що Росія постійно намагається перекладати свою відповідальність на інших.

"Ми зібрали свідчення, що це була російська ракета, використана російськими найманцями. Росія розгорнула потужну систему ППО для захисту повстанців. Це підтверджено і нашою розвідкою, і розвідкою інших країн... Якщо б у ополченців не було доступу до сучасних засобів ППО, цієї трагедії ніколи б не сталося", - заявив Сергєєв.

Нагадаємо, Boeing-777 "Малайзійських авіаліній" розбився 17 липня 2014 р. в Донецькій області. У результаті катастрофи загинули всі 298 чоловік, що знаходилися на борту. Влада України звинувачує бойовиків в тому, що вони збили авіалайнер з допомогою установки "Бук".

Згідно з попереднім звітом про причини аварії літаку, опублікованому на сайті Ради безпеки Нідерландів 9 вересня, Boeing-777 "розпався в повітрі, ймовірно, в результаті структурних пошкоджень, викликаних великою кількістю високоенергетичних об'єктів, які проникли в літак зовні".