ua en ru

Україна запропонувала НАТО створити трастовий фонд для протидії інформаційній війні

Україна запропонувала НАТО створити трастовий фонд для протидії інформаційній війні Фото: голова Верховної Ради Андрій Парубій

Україна розраховує на підтримку Заходу, включаючи продовження санкцій проти РФ і постачання зброї

Російська Федерація (РФ) в будь-який момент може активізувати військові дії на території України. Про це 14 червня під час засідання міжпарламентської ради Україна-НАТО заявив голова Верховної Ради Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Росія в будь-який момент може активізувати свої воєнні дії в Україні і Україна повинна бути готова до того, щоб відбити армію однієї з найбільших мілітаристських країн на континенті. Ми змогли це зробити якось і сьогодні Україна знаходиться на набагато більш високому рівні готовності для того, щоб захистити нашу державу і захистити український народ",- заявив Парубій.


За його словами, на часткове задоволення таких потреб зараз спрямована діяльність нових трастових фондів у реформуванні системи лінгвістики та стандартизації, медичної реабілітації, перепідготовки та соціальної адаптації військовослужбовців, а також кіберзахисту.

"Крім того, Україна запропонувала НАТО створити трастовий фонд з розвитку спроможності нашої держави в сфері стратегічних комункацій для протидії масштабній інформаційній війні, розв'язаній Росією проти України і Заходу в цілому. Ми розраховуємо на політичну і фінансову підтримку",- заявив Парубій.

Крім того, за словами спимкера, Україна розраховує на посилення економічних санкцій проти РФ і інші види допомоги, включаючи постачання летального озброєння.

Нагадаємо, раніше глава НАТО Йенс Столтенберг заявив, що на засіданні комісії Україна-НАТО 15 червня міністри оборони країн-членів альянсу обговорять виділення додаткової допомоги Україні.