ua en ru

Україна пропонує МВФ замінити вимогу про підвищення цін на газ для населення на іншу вимогу, - Мінекономрозвитку

Україна пропонує Міжнародному валютному фонду (МФВ) замінити вимогу про підвищення цін на газ для населення на якусь іншу вимогу. Про це сьогодні в ході зустрічі з іноземними ЗМІ заявив міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов, передає прес-служба відомства.

"Ми ведемо переговори про те, щоб вимога про підвищення тарифів на газ для населення поміняли на якісь інші вимоги", - зазначив міністр.

За словами Прасолова, перспективи використання потенціалу внутрішнього видобутку газу, а також проведення заходів з енергозбереження є важливими аргументами, які дозволять Україні виключити з переговорного процесу з МВФ вимоги підвищення цін на газ для населення,

"Ми хочемо вилучити з нашої дискусії, з нашого переговорного процесу, питання підвищення тарифів на газ для населення", - підкреслив міністр.

При цьому на його думку, підтвердженням перспективності розвитку внутрішнього видобутку газу є інтерес, який виявляють до України найбільші енергетичні корпорації.

"Ви зрозумійте, що просто так не приходять Shell, Chevron і Exxon Mobil в Україну, просто так, в землі попорпатися. Вони природно прийшли сюди знаючи, що тут є газ. Ви знаєте, що вже в Харківській області перші свердловини дали позитивний дебет, тобто газ є, це підтвердили. Тому, якщо у нас в 2015 р. піде перший газ, то питання необхідності підвищувати тарифи на газ, якщо ми будемо мати достатньо свого газу, відпадає автоматично. Саме це один з аргументів, який ми намагаємося, щоб почув МВФ", - зазначив Прасолов.

Нагадаємо, нову програму МВФ уряд обговорить під час наступної місії фонду 17 жовтня.