ua en ru

Україна поскаржилася на розширення дії радіостанції Росії на Азовське море

Україна поскаржилася на розширення дії радіостанції Росії на Азовське море Ілюстративне фото (most.life)

Україна подала скаргу до Міжнародної морської організації

Українська делегація у п'ятницю, 17 січня, поскаржилася до Міжнародної морської організації (ММО) у зв'язку з незаконним розширенням Росією дії радіостанції НАВТЕКС-Новоросійськ на Азовське море. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Міністерства інфраструктури України.

За даними міністерства, Росія неправомірно розширила район обслуговування радіостанції НАВТЕКС-Новоросійськ на акваторію Азовського моря та Керченської протоки. У зв'язку з незаконними діями РФ українська делегація висловила протест на засіданні сьомої сесії Підкомітету з навігації, радіозв’язку, пошуку та рятування ММО.

"Оголошення навігаційної інформації з безпеки мореплавства мають поширюватися виключно українською радіостанцією НАВТЕКС-Бердянськ. Україна закликала ММО розглянути незаконні та односторонні дії РФ, які загрожують безпеці навігації", - наголосили у Мінінфраструктури.

Нагадаємо, у листопаді 2019 року міністри закордонних справ Естонії, Литви, Швеції та України закликали Москву розблокувати Азовське море. Очільники зовнішньополітичних відомств закликали Росію забезпечити безперешкодний доступ до українських портів в Азовському морі та свободу навігації.

Також РБК-Україна писало, що посольство США в Україні засудило запуск залізничного сполучення між Російською Федерацією та окупованим Кримом. У США назвали дії РФ кричущою неповагою до суверенітету та територіальної цілісності України.