ua en ru

Україна поставила до Росії у 2010 р. - I кварталі 2011 р. машинобудівної продукції майже на 1,6 млрд грн

В рамках реалізації Програми заходів співробітництва в галузі машинобудування, в 2010 р. - I кварталі 2011 р. українські підприємства поставили до Російської Федерації гірничорудного обладнання та обладнання для виробництва обпалених окатишів на суму майже 333,5 млн грн, коксового, агломераційного, доменного сталеплавильного та іншого обладнання для металургійної галузі - на сумму понад 1,2 млрд грн, машинобудівної продукції - майже на 1,6 млрд грн. Про це повідомив голова Державного агентства України з управління державними корпоративними правами та майном Дмитро Колесніков під час восьмого засідання підкомісії з питань промислової політики комітету з економічного співробітництва українсько-російської міждержавної комісії, повідомляє прес-служба Мінпромполітики України.

Також в рамках програми у 2010 р. ВАТ "Азовмаш" виготовив для РФ близько 6,3 тис. вантажних вагонів, Крюківський вагонобудівний завод - понад 7 тис. такої ж продукції. ВАТ "Дніпровагонмаш" минулого року перевиконав умови програми на третину і поставив до Росії понад 4,3 тис. одниць техніки.

"Зараз ми докладаємо максимум зусиль для реалізації перспективних проектів в промисловому секторі між Україною і Російською Федерацією. Вагомий крок для посиленої співпраці ми вже зробили: після тривалої перерви у квітні 2011 р. відновлено списки поставок продукції по кооперації між країнами. Але робота по розширенню їх буде продовжена", - сказав голова агентства.

Колесніков нагадав, що уряди України і Росії підписали меморандум про співпрацю в суднобудівній галузі, протокол про продовження угоди про постачання деяких видів сталевих труб з України на територію РФ, протокол про поставку продукції в рамках виробничої кооперації і затвердили списки таких товарів.

За результатами засідання Дмитро Колєсніков та заступник міністра промисловості і торгівлі Російської Федерації Андрій Дементьєв підписали відповідний протокол та домовились провести наступне засідання Комісії у IV кварталі 2011 р.