ua en ru

Україна попросила у США вживану військову техніку і бронежилети

Україна попросила у США старі бронемашини, розвідувальну техніку і бронежилети, які будуть списуватися і розпродаватися після завершення виведення американських військ з Афганістану.

Україна попросила у США старі бронемашини, розвідувальну техніку і бронежилети, які будуть списуватися і розпродаватися після завершення виведення американських військ з Афганістану. Про це заявив колишній заступник міністра оборони України Леонід Поляков, передає Defense News.

За його словами, "певні країни, включаючи США", можуть надати військову техніку на додачу до тих озброєнь, що Україна може придбати самостійно.

Які саме типи озброєнь і військової техніки Україна попросила у США, поки невідомо. За словами Полякова, мова йде про медичні препарати, каски, бронежилети, безпілотні літальні апарати, системи нічного бачення, захищені засоби зв'язку і обладнання радіоелектронної боротьби. В уряді США раніше заявили, що регулярно розглядають різні прохання, що надходять від українських властей.

Конкретних домовленостей з новим зверненням поки не досягнуто. Раніше Білий дім дозволив постачання Україні медичних препаратів, касок, спальних мішків, систем очищення води, переносних електрогенераторів і паливних насосів. При цьому представник Державного департаменту США Джен Псакі оголосила, що основною метою президента Барака Обами є деескалація, а не підігрів напруженості на Україні.

Влади України стверджують, що озброєння і військова техніка їм необхідні для захисту від вторгнення Росії, а також підтримання територіальної цілісності країни.