ua en ru

Україна отримає замовлення на будівництво ракет високого класу, - Мінекономрозвитку

Україна отримає замовлення на будівництво космічних ракет високого класу та великої потужності, здатних піднімати вантаж до 70 тонн.

Україна отримає замовлення на будівництво космічних ракет високого класу. Про це заявив урядовий уповноважений з питань співпраці з РФ, державами-учасниками СНД, ЄврАзЕС та іншими регіональними об'єднаннями Валерій Мунтіян, передає прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

"Вітчизняна космічна галузь - надзвичайно перспективна. Досягнуті домовленості дозволяють розширити співпрацю. А це значить, будуть замовлення, зокрема, на створення ракети дуже високого класу і великої потужності - вона піднімає до 70 тонн", - заявив Мунтіян.

За його словами, в рамках досягнутих домовленостей з РФ буде здійснюватися співпраця у створенні спільних підприємств для реалізації проектів "Морський старт", "Наземний старт" і "Дніпро", кооперації українських та російських підприємств і організацій при виробництві космічних апаратів наукового призначення і перспективних ракет-носіїв, виробництва навігаційної апаратури та обладнання навігаційно-інформаційних систем.

"У перспективі проекти по будівництву інших ракет, супутників, а також по реалізації багатьох послуг, які може надати космічна галузь народногосподарського комплексу обох країн (зв'язок, метеорологія, сільське господарство, екологія, МНС, оборона тощо). В основному на наших потужностях. Для нас найголовніше забезпечити розвиток цієї галузі, а якщо будуть замовлення, підуть інвестиції, інновації, звичайно, космічна галузь буде розвиватися", - зазначив Мунтіян.