ua en ru

Україна отримає доступ до кордону з РФ на другий день після виборів на Донбасі, - АП

Україна отримає доступ до кордону з РФ на другий день після виборів на Донбасі, - АП Фото: Костянтин Єлісєєв

В АП зазначили, що вибори можуть відбутися тільки після виводу російських військ з Донбасу

Україна поверне контроль над кордоном з Російською Федерацією на другий день після проведення виборів на окупованій території Донецької і Луганської областей. Про це в ефірі "Право на владу" заявив заступник глави Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв, повідомляє ТСН.

За його словами, вибори на Донбасі можуть пройти тільки після виводу російських військ з Донбасу і доступу спостерігачів СММ ОБСЄ до всіх ділянок на окупованій території.

Крім того, міністр закордонних справ Павло Клімкін в ефірі "5 каналу" розповів, що контроль над кордоном буде повернений в два етапи.

"Контроль над кордоном повинен встановлюватися в два базових етапи. Перший - це моніторинг з боку ОБСЄ. І у нас є чітка логіка і план ОБСЄ, яким чином це має відбуватися. По-перше, розміщення баз ОБСЄ вздовж кордону, встановлення відеоспостереження, причому і нічного спостереження, на всіх ключових дорогах і залізницях. Другий момент - групи ОБСЄ повинні бути розміщені на всіх пунктах пропуску з нашого боку кордону. І третій момент - ОБСЄ з цих баз має контролювати ділянки між цими пунктами пропуску. А на другий день після виборів контроль над кордоном повинен бути повернений нам прямо", - заявив Клімкін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Російська Федерація наполягає на проведенні виборів на окупованому Донбасі, після чого можливе відновлення Україною контролю над спільним кордоном в зоні АТО.