ua en ru

Україна отримає додаткову фінансову допомогу за умови формування нового уряду

Україна отримає додаткову фінансову допомогу за умови формування нового уряду Фото: Україна отримає додаткову фінансову допомогу за умови формування нового уряду

США виділить 335 млн доларів на реформування сектору безпеки України

Президент України Петро Порошенко провів зустріч із Віце-президентом США в ході якої Джозеф Байден повідомив, що формування нового уряду, орієнтованого на реформи і співпрацю з МВФ, відкриє можливість для виділення третього траншу кредитних гарантій у розмірі 1 млрд доларів, а також допомоги міжнародних фінансових інститутів для України. Про це йдеться на офіційному сайті глави держави.

"Формування нового уряду відкриває можливості для виділення додаткової фінансової допомоги Україні", - заявив Байден.


Джозеф Байден також повідомив про рішення США виділити додатково 335 млн доларів на реформування сектору безпеки України, зокрема Збройних Сил України, Національної гвардії та Державної прикордонної служби.

Президент України відзначив пріоритетність для української влади боротьби з корупцією і створення ефективної антикорупційної системи.

Крім того, співрозмовники домовилися про подальший розвиток стратегічного партнерства між Україною і США, чому сприятиме візит в Україну держсекретаря США Джона Керрі найближчим часом.

Україна отримає додаткову фінансову допомогу за умови формування нового уряду

Фото: Порошенко зустрівся з Віце-президентом США Джозефом Байденом

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко під час візиту у Вашингтон (США) провів зустріч з представниками американських компаній військової промисловості і закликав їх до співпраці з Україною.