ua en ru

Україна не отримає безвізовий режим з ЄС на Ризькому саміті, - посол Польщі

Україна не отримає безвізовий режим з ЄС на Ризькому саміті, - посол Польщі Генрік Литвин

На саміті Східного партнерства у Ризі (Латвія) 21-22 травня Україна не отримає безвізовий режим з Євросоюзом. Про це в коментарі РБК-Україна повідомив посол Польщі в Україні Генрік Литвин.

"Останні оцінки експертів, що країна (Україна, - ред.) не встигне зробити все, так щоб можна було офіційно підтвердити в Ризі - так, усе готово, починаємо", - заявив він.

Він запевнив, що політичне рішення щодо отримання Україною безвізового режиму з ЄС прийнято, а безвізовий рух запрацює після виконання Україною всіх технічних умов.

"Всі політичні рішення вже були прийняті. В цьому немає жодного сумніву. Політично Європейський союз готовий відкрити безвізовий рух. Треба тільки реалізувати конкретні технічні умови з української сторони", - зазначив посол.

Крім того він повідомив, що на Ризькому саміті в травні буде підготовлений конкретний календар підготовки отримання Україною безвізового режиму.

Нагадаємо, раніше глава представництва ЄС в Україні Ян Томбінський повідомив, що на саміті Східного партнерства у Ризі не буде прийнято рішення про надання Україні безвізового режиму з Європейським союзом.