ua en ru

Безпековий пакет Мінських домовленостей має передувати політичному, - Порошенко

Безпековий пакет Мінських домовленостей має передувати політичному, - Порошенко Фото: Петро Порошенко розповів про домовленості нормандської четвірки

Безпековий пакет, у тому числі, включає завершення розведення військ на трьох ділянках

Президент Петро Порошенко заявив, що безпековий пакет Мінських домовленостей має передувати політичному. Про це він сказав в інтерв’ю українським телеканалам увечері 23 жовтня.

"Україна чітко наголошує: безпековий пакет Мінських домовленостей має передувати політичному", - наголосив глава держави.

За його словами, безпековий пакет, у тому числі, включає завершення розведення військ на трьох ділянках - у Золотому, Петрівському, Станиці Луганській.

"Щоб спростувати будь-яку брехню - з жодного клаптика селища Україна не відходить. Україна знімає один спостережний пост. Із того боку представники російських терористичних військ знімають три пости", - запевнив президент.

Він також повідомив, що ще є чотири наступні зони, де має відбутися режим розведення.

"Однією з цих чотирьох зон, я це чітко наголосив під час зустрічі у Нормандському форматі, має бути Дебальцеве", - підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, раніше президент Порошенко пояснив, що передбачає домовленість щодо затвердження "дорожньої карти" Мінських домовленостей.