ua en ru

Україна отримала дозвіл на експорт яловичини в Китай

Україна отримала дозвіл на експорт яловичини в Китай Фото: Україна отримала дозвіл на експорт яловичини в Китай

Українській яловичині відкрито доступ до китайського ринку

Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів спільно з Генеральною адміністрацією нагляду за якістю, інспекцією і карантином Китайської народної республіки (AQSIQ) підписали протокол інспекційних, карантинних і ветеринарно-санітарних вимог щодо експорту замороженої яловичини з України в КНР. Про це повідомляє Міністерство аграрної політики.

Зазначено, що від української сторони протокол підписав голова Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів Володимир Лапа, від китайської - перший заступник Міністра AQSIQ Мей Кебло.

"Підписання протоколу та офіційне відкриття китайського ринку для української яловичини стало можливим за результатами місії компетентного органу КНР з оцінки української системи державного контролю безпечності харчових продуктів в частині виробництва яловичини, яка працювала в Україні наприкінці квітня", - йдеться в повідомленні міністерства.

Нагадаємо, раніше Володимир Лапа заявив, що експортувати продукцію в Європейський союз мають право 280 українських компаній.