ua en ru

Україна отримала пільговий тариф на перевезення з Китаю в обхід РФ

Україна отримала пільговий тариф на перевезення з Китаю в обхід РФ Фото: поїзд Україна-Китай

Документ передбачає пільгові тарифи на вантажоперевезення по Транскаспійському маршруту

Азербайджан, Казахстан, Грузія та Україна підписали протокол про встановлення конкурентоспроможних пільгових тарифів на вантажоперевезення по Транскаспійському міжнародного транспортного маршруту. Про це повідомляє азербайджанське інформаційне агенство Trend.

Як повідомляється, протокол підписали глави ЗАТ "Азербайджанські залізниці" Джавід Гурбанов, Казахстанської залізниці Аскар Мамін, Грузинської залізниці Мамука Бахтадзе і виконуючий обов'язки голови правління АКЦІОНЕРНОГО товариства "Українська залізниця" Олександр Завгородній.

Документ був підписаний на зустрічі в Баку, де також були присутні генеральний директор Бакинського міжнародного торгового морського порту Талех Зиядов і глава Азербайджанського Каспійського морського пароплавства Рауф Велієв.

Документ передбачає встановлення конкурентоспроможних пільгових тарифів на вантажоперевезення по Транскаспійському маршруту, проведення комплексних заходів щодо спрощення руху поїздів за маршрутом, збільшення вантажообігу.

Транскаспійський міжнародний транспортний маршрут пролягає через Китай, Казахстан, Азербайджан, Грузію і Туреччину і далі в Європу.

Наголошується, що аналогічний двосторонній протокол підписали також окремо Азербайджан і Грузія.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна запустить пілотний рейс контейнерного поїзда Україна-Китай в обхід РФ. 15 січня з Іллічівського порту відправиться пілотний рейс контейнерного поїзда Україна-Китай, шлях якої проляже через Грузію, Азербайджан, Казахстан і Китай.

В прес-службі Мінінфраструктури відзначили, що даний маршрут є новим напрямком "Шовкового шляху" і альтернативою, яка дозволить перенаправити вантажопотоки в східному напрямку в обхід території Росії.