ua en ru

Україна і Польща працюватимуть над скороченням списку нев'їзних українців, - Єлісєєв

Україна і Польща працюватимуть над скороченням списку нев'їзних українців, - Єлісєєв Фото: Костянтин Єлісєєв (РБК-Україна)

Заступник голови АП розповів, що до списку потрапили історики, державні чиновники та громадські діячі

Україна та Польща домовилися про спільну роботу над оптимізацією списків українців, яким заборонений в'їзд до Польщі. Про це повідомив заступник голови Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв в ефірі ICTV.

Єлісєєв уточнив, що під оптимізацією мається на увазі значне скорочення "чорних списків".

"Ми домовилися спільно працювати, щоб їх оптимізувати. Йдеться про значне скорочення, тому що не повинні, на наш погляд, страждати від цього, наприклад, історики, представники громадянського суспільства", - розповів заступник голови АП.

Крім того Єлісєєв повідомив, що список значний, і до нього потрапили не тільки так звані радикали, а й історики, державні чиновники та громадські діячі.

Відзначимо, в п'ятницю, 17 листопада, Костянтин Єлісєєв зустрівся з державним секретарем - керівником Канцелярії президента Республіки Польща Кшиштофом Щерським.

Нагадаємо, раніше Міністерство закордонних справ висловило обурення польському послу забороною на в'їзд до Польщі секретареві Українського державного комітету пам'яті Святославу Шеремету.