ua en ru

Україна сповнена рішучості повернути окупований Крим, - Порошенко

Україна сповнена рішучості повернути окупований Крим, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (prezident.gov.ua)

Світ захоплюється силою духу кримських татар

Україна сповнена рішучості і має намір докласти максимум зусиль для повернення окупованого Росією Криму Україні. Про це заявив президент України Петро Порошенко у своєму зверненні з нагоди Дня боротьби за права кримськотатарського народу.

"Для українського народу це незагоєна рана, особливо болить після анексії Криму Російською Федерацією. Ми сповнені рішучості політико-дипломатичним шляхом повернути окупований Крим, який, безсумнівно, був і залишається невід'ємною частиною України", - сказав президент.

Глава держави підкреслив, що незламним духом і вірою у торжество справедливості кримських татар сьогодні захоплюється світ і запевнив, що Україна і надалі з допомогою солідарного міжнародного співтовариства буде послідовно захищати права і свободи всіх українських патріотів, підтримувати опір загарбникам і їх найманців.

"У протистоянні з ворогом, перетворює квітучу кримську землю в гігантську військову базу, наша держава буде залишатися на позиціях, які сповідує все цивілізоване людство, і забезпечувати збереження миру, свободи і демократії", - заявив президент.

Нагадаємо, 18 травня в Україні вшановують пам'ять про кримських татар, яких в 1944 році радянська влада депортувала.