ua en ru

Україна через похолодання збільшила відбір газу з підземних сховищ

Україна через похолодання збільшила відбір газу з підземних сховищ Фото: газопровід (kmu.gov.ua)

Відбір газу зі сховищ збільшився на 7%

Україна через похолодання збільшила відбір газу з підземних сховищ (ПСГ) на 7%. Про це повідомив радник міністра енергетики України Максим Білявський у себе на сторінці в Facebook.

"Україна через похолодання (добове споживання 170 млн куб. м, на цю дату в 2017 - 138 млн куб. м) збільшила відбір газу зі сховищ на 7%, до рівня 101 млн куб. м (такий режим вперше за останній рік)", - повідомив він.

За словами, Білявського, інші потреби покриваються за рахунок газу вітчизняного видобутку (57 млн ​​куб. м) і імпорту з Європи (16 млн куб. м).

#погода: Україна через похолодання (добове споживання 170 млн.куб.м, на цю дату в 2017 - 138 млн.куб.м) збільшила відбір...

Опубліковано Максимом Білявським 24 лютого 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в підземних сховищах газу (ПСГ) України залишається 12,2 млрд куб. м газу. "До завершення опалювального сезону залишається десь 2 місяці, а в ПСГ маємо 12,2 млрд куб. М газу, що на 2,4 млрд куб. М. Більше ніж на цю дату торік. Нагадаємо, історичний мінімум був на рівні 6,0 млрд куб. м навесні 2013 року ", - йдеться в повідомленні.