ua en ru

Україна підтвердила консультації з Росією в рамках СОТ

Україна підтвердила консультації з Росією в рамках СОТ Фото: СОТ

Вимога РФ провести консультації в рамках СОТ - спроба тиску на Україну

Україна 29 травня 2017 року прийняла запит про готовність проведення консультацій з Російською Федерацією в рамках Всесвітньої торгової організації. Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

"Україна прийняла запит про готовність проведення консультацій з РФ, діючи у відповідності з нормами, принципами та зобов'язань, взятих нею при вступі до СОТ", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, 19 травня 2017 року Україна отримала офіційну вимогу від РФ на проведення консультацій у рамках механізму врегулювання суперечок СОТ у зв'язку з, як заявлено Росією, "постійною практикою торгових обмежень".

Так, РФ застосовує практику постійних обмежень законних прав і інтересів України, зокрема продовжуючи запровадження цілеспрямованої торгової агресії проти України. Вимога Росії про проведення консультацій у рамках СОТ - є черговим кроком економічного, торговельного та правового тиску на Україну.

"Мінекономрозвитку спільно з іншими зацікавленими державними органами уважно аналізує і обробляє вимога РФ, а також заходи, які оскаржуються в ній", - підкреслили в міністерстві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія подала до СОТ комплексний позов проти України з питання, що стосується всіх санкцій, які ввів Київ проти Москви з 2014 року.