ua en ru

Україна підпише тимчасову угоду з РФ щодо газу, - Яценюк

Україна підпише тимчасову угоду з Російською Федерацією щодо поставок газу.

Україна підпише тимчасову угоду з Російською Федерацією щодо поставок газу. Про це сьогодні журналістам заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я можу сказати одне, що ні за яких умов ми не будемо відкликати наш позов в Стокгольмський суд. Рішення суду буде ключовим у нашій позиції... До винесення рішення Стокгольмського суду нам потрібно підписати тимчасову угоду по газу (РФ). Умови цієї угоди обговорювалися сьогодні на переговорах з нашими європейськими партнерами", - заявив український прем'єр.

При цьому він підкреслив, що положення цьієї тимчасової угоди будуть оприлюднені, як тільки будуть досягнуті остаточні домовленості по ній"Проходять газові переговори у форматі тристоронньої з РФ і нашими європейськими партнерами. До їх закінчення і остаточних результатів, я б не хотів коментувати це питання", - зазначив він.

Відзначимо, раніше сьогодні єврокомісар з питань енергетики Гюнтер Еттінгер за підсумками тристоронніх газових переговорів "Україна-Росія-Євросоюз" заявив, що був підготовлений проект для "зимового пакету".

Проект "зимового пакету" передбачає, що Україна до кінця 2014 р. сплатить Росії 3,1 млрд дол. боргу за газ, а "Газпром" зобов'язується поставити 5 млрд куб. м газу за 385 дол. після оплати Україною 2 млрд дол. боргу. Дія цього договору розраховане на 6 місяців.

За словами міністра енергетики РФ Олександра Новака, Україна, Росія і Єврокомісія проведуть чергові газові переговори наступного тижня.