ua en ru

Україна підписала у Страсбурзі дві конвенції Ради Європи

Україна підписала у Страсбурзі дві конвенції Ради Європи Фото: Павло Петренко (kmu.gov.ua)

Міністр юстиції Павло Петренко пд час всіх зустрічей у Раді Європи обговорював теми українських політв’язнів на території Криму та Російської Федерації

Міністр юстиції Павло Петренко в рамках робочого візиту до Страсбургу (Франція) від імені України підписав дві конвенції Ради Європи: про правопорушення, пов'язані з культурними цінностями, та проти торгівлі людськими органами. Про це повідомила прес-служба Мін’юсту.

У рамках візиту міністр провів зустрічі з очільником Генерального директорату з прав людини та правових питань Ради Європи Крістосом Джакумопулосом, головою Департаменту виконання рішень ЄСПЛ Женев’євом Маєром та головою Департаменту інформаційного суспільства Патріком Пеннінксом.

Під час всіх зустрічей обговорювалися теми українських політв’язнів, незаконно утримуваних на території Криму та Російської Федерації.

Міністр юстиції в тому числі поінформував європейських колег про незаконне засудження окупаційними "органами влади" заступника голови Меджлісу кримських татар Ахтема Чийгоза.

Павло Петренко також відвідав Європейський суд з прав людини, де зустрівся з його головою Гвідо Раймонді та взяв участь у круглому столі, присвяченому реформі правосуддя в Україні, на якому обговорили реформу судової системи в Україні, роль ЄСПЛ у розвитку української правової системи та перспективи удосконалення механізмів виконання рішень ЄСПЛ.

Нагадаємо, Європейський суд з прав людини взяв до розгляду справу про викрадення російськими спецслужбами на території Білорусі українця Павла Гриба.