ua en ru

Україна підписала угоду про захист інвестицій з фондом при ОПЕК

Україна підписала угоду про захист інвестицій з фондом при ОПЕК Фото: Степан Кубів

Фонд фінансує держсектор, не висуваючи додаткових вимог

Україна підписала угоду про заохочення та захист інвестицій з Фондом Міжнародного розвитку ОПЕК, від імені України угоду підписав перший віце-прем'єр-міністр, міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів. Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

Як повідомляється, угода передбачає надання режиму найбільшого сприяння по розпорядженню інвестиціями і прогнозовано буде сприяти збільшенню обсягів іноземних інвестицій у ключові галузі економіки України.

Кубів нагадав, що Фонд Міжнародного розвитку ОПЕК здійснює фінансування державного сектора без додаткових вимог, в той час як для фінансування приватного сектора, фонд спочатку укладає рамкову угоду з урядом країни-одержувача.

"Підписання Угоди сприятиме ефективному залученню інвестицій фонду в економіку України, а також підтримки малих і середніх підприємств у різних сферах, зокрема, енергетики, інфраструктури, агропромисловому комплексі", - підкреслив міністр.

Фонд Міжнародного розвитку ОПЕК є інвестиційною установою з розвитку, яка була створена державами-членами ОПЕК в 1976 році як спільний орган допомоги країнам, що розвиваються. Фонд надає допомогу 134 країнам, розташованим в Африці, Азії, Латинській Америці і Карибському басейні, Європі. З моменту початку програми фінансування загальна сума фінансових зобов'язань Фонду становить приблизно 20,565 млн доларів. Ця сума розділена між чотирма основними напрямками діяльності: фінансування державного сектора, приватного сектора і торгових операцій, і діяльність фонду з надання грантів.

Нагадаємо, Україна приєдналася до Декларації про міжнародні інвестиції.