ua en ru

Україна приєдналася до Декларації про міжнародні інвестиції

Україна приєдналася до Декларації про міжнародні інвестиції Фото: Степан Кубів

Кабмін підписав угоду з ОЕСР про приєднання України до Декларації про міжнародні інвестиції

Перший віце-прем'єр-міністр України Степан Кубів від імені уряду України підписав угоду з Організацією економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) про приєднання країни до Декларації про міжнародні інвестиції і транснаціональні корпорації. Про це повідомляє "Урядовий портал".

"Інвестиції є основою економічного розвитку, а підписання цієї угоди свідчить про позитивної оцінкою ОЕСР щодо поліпшення інвестклімату в Україні. Адже підписання угоди стало можливим після презентації Огляду інвестполітики України за 2016 рік, який відбувся у вересні. Це, безумовно, сигналізує про успіхи реформ в Україні і вказує на такі виклики, з якими слід працювати в найближчій перспективі", - прокоментував підписання Угоди Степан Кубів.

"Інвестори світу розуміють важливість інноваційного підходу до розвитку виробництва. Зближення України з ОЕСР дозволить поліпшити програми розвитку конкуренції, що включають посилення інноваційної складової в інвестиційно-привабливих секторах з високим потенціалом підвищення конкурентоспроможності, серед яких АПК, енергетика і промисловість", - зазначив заступник міністра економічного розкитку Михайло Титарчук.

Підписана Степаном Кубівим Угода набуде чинності після ратифікації парламентом та підписання Президентом України.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявил, що уряд почав розробку плану своєї діяльності до 2020 року.