ua en ru

Україна підписала меморандум про взаєморозуміння з ОБСЄ

Україна підписала меморандум про взаєморозуміння з ОБСЄ Фото: ОБСЄ

Сторони зміцнюватимуть співробітництво, спрямоване на просування міжнародних стандартів у галузі прав людини

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська та директор Бюро демократичних інституцій і прав людини (ОБСЄ/БДІПЛ) Міхаель Георг Лінк сьогодні, 3 червня 2015 р., підписали у Варшаві меморандум про взаєморозуміння. Про це повідомляє прес-служба Лутковської.

"Сторони зміцнюватимуть співробітництво, спрямоване на просування міжнародних стандартів у галузі прав людини та основних свобод, верховенства права і демократичного розвитку, посилення потенціалу Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини як національної інституції з прав людини", - наголошується в документі.

Підпис меморандуму

Фото: підпис меморандуму

Зокрема, повідомляється, що співпраця буде охоплювати такі сфери, як: зміцнення діалогу між громадянським суспільством і зацікавленими державними органами та установами для вирішення основних проблем в галузі прав людини та просування принципу недискримінації в Україні; захист правозахисників; розвиток потенціалу та сприяння здійсненню моніторингу дотримання прав людини; просування ідей толерантності, гендерної рівності та боротьби з домашнім насильством; розвиток механізмів виявлення злочинів на ґрунті ненависті та участь у діалозі з відповідними державними органами та установами з питань вирішення проблем насильства на грунті упередженого ставлення.

Відзначимо, що метою Бюро демократичних інституцій і прав людини є забезпечення поваги прав і основних свобод людини, зміцнення та захист демократичних інституцій. Бюро відіграє важливу роль в активізації діалогу між державами, урядами та громадянським суспільством. В Україні в рамках реалізації проектів Бюро надавалася різного роду допомога, зокрема, у здійсненні моніторингу виборчих процесів в Україні (починаючи з 1998 р.), в організації роботи Офісу Омбудсмана, реформуванні адміністративної структури Конституційного Суду України, вдосконалення виборчого законодавства.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ООН повідомляє про серйозні порушення прав людини на Донбасі та в Криму.