ua en ru

Україна підписала декларацію "Східного партнерства" про підтримку с/г дорадчих служб

Україна підписала декларацію "Східного партнерства" про підтримку с/г дорадчих служб Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко

Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко підписав сьогодні спільну декларацію країн "Східного партнерства" щодо співпраці з Європейським союзом у побудові системи дорадчих служб. Про це повідомили у прес-службі МінАП.

Підписання декларації відбулося в Ризі, де Павленко перебуває з офіційним візитом. Спільний документ підписали Україна, Вірменія, Білорусь, Грузія та Молдова.

"Сільськогосподарські дорадчі служби є засобом ефективного обміну досвідом щодо розвитку сільськогосподарських територій та менеджменту в аграрному секторі", - йдеться в повідомленні.

Сторони заявляють намір подальшого поглиблення зв'язків і співробітництва в галузі сільського господарства між Європейським союзом і Вірменією, Білоруссю, Грузією, Молдовою та Україною. Як зазначили у прес-службі МінАП, зазначені країни сприятимуть Євросоюзу в підтримці програми реформ партнерів у галузі сільського господарства та реалізації середніх і дрібних проектів в аграрній сфері.

Нагадаємо, в МінАП планують з осені ліквідувати квотування сільгосппродукції.