ua en ru

Україна піднялася на п'ять позицій у рейтингу свободи ЗМІ

Україна піднялася на п'ять позицій у рейтингу свободи ЗМІ Фото: Україна піднялася на п'ять позицій у рейтингу свободи преси

Покращення пов'язані зі зменшенням кількості випадків насильства проти журналістів в Україні

Україна піднялася на п'ять позицій (до 102-го місця) порівняно з минулим роком у новому рейтингу свободи преси міжнародної організації "Репортери без кордонів", опублікованому в середу, 26 квітня.

За інформацією DW, покращення пов'язані зі зменшенням кількості випадків насильства проти журналістів в Україні.

Зазначено, що організація розраховує індекс свободи ЗМІ на підставі ряду параметрів, таких як різноманітність медіа, їх незалежність, умови роботи журналістів, самоцензура, правовий захист та інституційна прозорість.

Повідомляється, що "Репортери без кордонів" відзначили зниження свободи преси в декількох демократичних країнах. Так, США опустилися на дві позиції через збільшення кількості розслідувань проти журналістів і затримань співробітників ЗМІ.

Польща під час правління правоконсерваторив втратила сім позицій, посівши 54-е місце. Погіршилася ситуація зі свободою преси у Великобританії (40-е місце), Нідерландах (5-е місце) і Канаді (22-е місце).

Зазначено, що через придушення опозиційних ЗМІ Росія залишилася на 148-му місці.

Очолили рейтинг Норвегія і Швеція завдяки поліпшенню ліберального доступу до публічної інформації.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Російська Федерація піднялася на третє місце в світі за витратами на озброєння, збільшивши їх до 69,2 млрд доларів.