ua en ru

Україна піднімає вартість віз для громадян США, - Дікусаров

Україна підніме вартість віз для громадян США у зв'язку зі збільшенням вартості американських віз для всіх країн, з якими у США є візовий режим. Про це сьогодні, 18 квітня, під час брифінгу повідомив речник МЗС України Олександр Дікусаров, передає кореспондент РБК-Україна.

"Міністерство закордонних справ опрацьовує питання щодо внесення відповідних змін до діючих тарифів конульского збору за оформлення віз громадянам США з урахуванням принципів взаємності, передбачених у правилах оформлення віз для в'їзду в Україну та транзитного проїзду через її територію, затверджених Кабміном. Мова йде про паритетний підхід, який діє у нас. Ми володіємо інструментарієм для цього і, таким чином, теж плануємо вирішити це питання", - зазначив Дікусаров.

Він зазначив, що вартість українських віз буде збільшена прямо пропорційно збільшенню вартості американських віз для громадян України.

Раніше повідомлялося, що Держдепартамент США з 13 квітня збільшив вартість віз для громадян інших країн, які бажають відвідати США: для туристів, бізнесменів і студентів - з 140 до 160 дол., для робітників і тих, хто їде на стажування - від 150 до 190 дол., а також знизив вартість більшої частини імміграційних віз.