ua en ru

Україна підтримує створення трибуналу для покарання винних у катастрофі Boeing

Україна підтримує створення трибуналу для покарання винних у катастрофі Boeing Фото: Україна підтримує створення трибуналу для покарання винних у катастрофі Boeing

У МЗС сподіваються на підтримку РФ в розслідуванні катастрофи Boeing

Україна підтримує створення трибуналу для покарання винних у катастрофі Boeing малайзійських авіаліній рейсу МН17. Про це в ході брифінгу повідомив Посол з особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба, передає кореспондент РБК-Україна.

"З точки зору міжнародної легітимності механізму притягнення до відповідальності, найбільш оптимальною є модель створення трибуналу, статут якого буде ухвалюватися Радою Безпеки ООН", - сказав Кулеба.

Також Кулеба висловив сподівання, що до жовтня будуть досягнуті остаточні домовленості щодо оптимального механізму притягнення до відповідальності винних у катастрофі Boeing.

"Ми розраховуємо, що до того часу (часу оприлюднення остаточних результатів розслідування причини катастрофи, що заплановано на жовтень - ред.) будуть досягнуті домовленості щодо оптимального механізму притягнення до відповідальності винних осіб. Йдеться не лише про безпосередніх виконавці злочину, а й про організаторів, інших осіб, які надавали будь-яке сприяння у його скоєнні",- додав він.

Разом з тим, у МЗС не заперечили можливість притягнення до відповідальності у межах національної юрисдикції.

Також у МЗС висловили сподівання щодо підтримки РФ питання розслідування та пошуку винних у катастрофі Boeing малайзійських авіаліній рейсу МН17.

Нагадаємо, в Шахтарському районі Донецької області 17 липня 2014 р. о 16:20 розбився літак Boeing 777-200 компанії "Малазійські авіалінії", який виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур (рейс MH17).