ua en ru

ОБСЄ закликає українську сторону і бойовиків забезпечити доступ експертів до місця аварії МН17

Представники ОБСЄ ведуть переговори з усіма сторонами для того, щоб іноземні експерти змогли потрапити до місця аварії літака "Малазійських авіаліній" рейсу МН17.

Представники ОБСЄ ведуть переговори з усіма сторонами для того, щоб іноземні експерти змогли потрапити до місця аварії літака "Малазійських авіаліній" рейсу МН17. Про це сьогодні на брифінгу повідомив глава місії Нідерландів Пітер-Яап Аальберсберг, передає кореспондент РБК-Україна.

"Територія, на якій впав літак зараз контролюється сепаратистами. Тому представники ОБСЄ ведуть з ними переговори усіма сторонами для того, щоб отримати доступ місця падіння. Сьогодні вранці нам гарантували, що ми можемо відвідати місце падіння і тому ми вирушили туди, але потім почалися бої і ми повернулися", - сказав він.

Аальберсберг зазначив, що для експертів дуже важливо отримати гарантії безпеки, які від уряду України та від сепаратистів.

"Дуже важливо бути там на місці, щоб дослідити, побачити, що ми можемо зробити, зрозуміти, що сталося. Нашим пріоритетом є знайти ті останки, які залишилися і речі, які належали людям. Це надзвичайно важливо, тому що ми обіцяли людям з багатьох країн, що знайдемо останки і особисті речі людей", - додав він.

Голова нідерландської місії підкреслив, що експерти мають намір вивезти абсолютно всі останки загиблих в результаті катастрофи.

"Якщо експерти знайдуть останки, вони негайно будуть доставлені залізницею або іншим транспортом з Тореза. Ми не залишимо там ніяких останків", - заявив Аальберсберг.

Нагадаємо, в Шахтарському районі Донецької області 17 липня о 16:20 розбився літак Boeing 777-200 компанії "Малазійські авіалінії", який виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур (рейс MH17). За попередніми даними, загинули всі 298 чоловік, що знаходилися на борту: 283 пасажири, серед яких 3 дітей, і 15 членів екіпажу.