ua en ru

Україна підтримує необхідність ухвалення Договору про заборону виробництва матеріалів, що розщеплюються, для ядерної зброї, - МЗС

Україна підтримує необхідність розробки та ухвалення Договору про заборону виробництва матеріалів, що розщеплюються, для ядерної зброї. Про це заявив міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко в рамках участі у роботі 65-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН, де він виступив на засіданні високого рівня "Активізація роботи конференції з роззброєння та сприяння подальшим багатостороннім переговорам з питань роззброєння", повідомляє прес-служба МЗС України.
К.Грищенко наголосив на непересічному внеску України у справу всеосяжного ядерного роззброєння, що дозволяє їй лишатися одним з лідерів цього процесу серед всіх країн-членів ООН.
В цьому напрямі Україна вже зробила рішучий крок, ухваливши в квітні ц.р. рішення про вивезення з української території запасів високозбагаченого урану, про що було зазначено у зверненні до Генасамблеї ООН Президента України Віктора Януковича 23 вересня 2010 р.
Міністр наголосив на необхідності негайного розблокування роботи конференції з роззброєння, зокрема, ухвалення програми роботи цього органу.