ua en ru

Україна подасть запит про суперечку в рамках СОТ про обмеження транзиту з боку РФ

Україна подасть запит про суперечку в рамках СОТ про обмеження транзиту з боку РФ Фото: Наталія Микольська

Наталія Микольська анонсувала підняття цього питання і в рамках інших міжнародних організацій

Україна планує найближчим часом подати запит у Всесвітню торговельну організацію (СОТ) щодо ініціювання спору про введення додаткових транзитних обмежень з боку Росії для українських товарів. Про це сьогодні на брифінгу повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - торговельний представник України Наталія Микольська, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми також зараз довносим зміни в проект запиту на ініціювання спору в рамках СОТ про обмеження транзиту у зв'язку з обставинами, які склалися. І будемо подавати запит найближчим часом", - сказала вона.


заступник Міністра зазначила, що питання про обмеження транзиту буде піднято не тільки в СОТ, але і в рамках інших міжнародних організацій.

"Будемо піднімати це питання про введення цих обмежень як в рамках міжнародних організацій, так і СОТ. І також підняття цього питання планується на раді з торгівлі товарами, який відбудеться наступного тижня, і Генеральній раді СОТ, яка відбудеться теж у цьому місяці з вимогою негайного усунення цих заходів ", - заявила Микольська.

Нагадаємо, раніше перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів пообіцяв, що Україна введе дзеркальні санкції у відповідь на продовження РФ продуктового ембарго.