ua en ru

Україна подасть в суд ООН на Росію за расову дискримінацію і фінансування тероризму

Україна подасть в суд ООН на Росію за расову дискримінацію і фінансування тероризму Фото: Лана Зеркаль (yes-ukraine.org)

МЗС має намір надати суду меморандум до 12 червня цього року

Україна має намір представити на розгляд Міжнародного суду ООН меморандум на Росію. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила заступник міністра закордонних справ Лана Зеркаль.

За її словами, у своєму меморандумі Україна заявить про порушення Росією заборони на фінансування тероризму, а також заборони на всі форми расової дискримінації.

"Наступним нашим кроком у захисті інтересів України буде подання меморандуму в Міжнародний Суд ООН про порушення конвенцій про заборону фінансування тероризму та заборона всіх форм расової дискримінації. У цій справі ми повинні представити Меморандум до 12 червня цього року", - написала заступник міністра.

Подаючи Меморандум у справі про порушення РФ морського права ми проходимо такий собі Рубікон, який відкриває розгляд спр...

Опубліковано Lana Zerkal 19 лютого 2018 р.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко підписав розпорядження про представництво України у розгляді Арбітражним трибуналом Конвенції ООН з морського права щодо захисту інтересів України у зв'язку з порушенням Російською Федерацією (РФ) суверенних прав України в Чорному та Азовському морях і Керченській протоці.

Глава держави уповноважив Лану Зеркаль представляти Україну.