ua en ru

Україна позивається проти РФ за порушення суверенних прав у Чорному та Азовському морях

Україна позивається проти РФ за порушення суверенних прав у Чорному та Азовському морях Фото: підписання розпорядження (president.gov.ua)

Захищати інтереси України буде заступник міністра закордонних справ

Президент України Петро Порошенко підписав розпорядження про представництво України в розгляді Арбітражним трибуналом Конвенції ООН з морського права щодо захисту інтересів України у зв’язку з порушення Російською Федерацією (РФ) суверенних прав України в Чорному та Азовському морях і Керченській протоці. Про це повідомляє прес-служба президента.

Відповідно до цього документу, захищати інтереси України буде заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль.

Порошенко зазначив, що "Україна зробила безпрецедентну роботу по захисту своїх юридичних позицій".

"Це стосується судових позовів в Міжнародний Суд ООН в Гаазі з приводу порушення Російською Федерацією Конвенції ООН з протидії фінансуванню тероризму, Конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації. Це стосується і порушення Російською Федерацією Конвенції ООН з морського права та низки інших міжнародних документів", - повідоми глава держави.

Анексія півострова призводить до серйозної шкоди економічним інтересам України, зокрема ведеться незаконний видобуток корисних копалин, спричиняються суттєві негативні екологічні, інфраструктурні, транспортні наслідки будівництвом Керченського мосту без дозволу України.

Нагадаємо, раніше повідомляося, що сьогодні, 19 лютого, Україна подасть меморандум про порушення Росії в Міжнародний трибунал ООН по морському праву (МТМП).